Noticias:

Estimados/as.

Esperando se encuentren bien, informo que a contar de hoy comienzan los trabajos de mejoramiento de la futura sala de Convivencia Educativa, razón por la cual está autorizado el ingreso a personal específicamente acreditado, quienes estarán ubicados principalmente dentro de dicha sala.

Además se me informa que el trabajo tendrá una duración de 6 días hábiles, por lo que es muy probable que tengamos períodos en que se sientan ruidos propios de las labores que desempeñarán, esto afectaría principalmente a las salas del entorno: 5° y 6° básicos, sala enlaces y dirección; por lo cual, pido a los docentes, funcionarios y a nuestros estudiantes, paciencia en ese sentido.

También comunicar que se están haciendo trabajos de despeje y habilitación de espacio (bodega) para guardar los materiales de Educación Física (cerca del portón de buses).

Con estas intervenciones, se logrará concretar la utilización de dos espacios esperados por nuestra comunidad: una sala para PIE y otra para la implementación inicial de sala de laboratorio y arte (compartida para ambas áreas por el momento).

Esperando tengan una buena semana, les saluda cordialmente:

Mavelyn Silva Carvajal
Directora (s)
Colegio de Maipo

Menú Principal

Kā lietainais vakars pārvērtās par nelielu azartu

Iniciado por choetmoa.m.t.hich, Ago 06, 2026, 10:49 AM

Tema anterior - Siguiente tema

choetmoa.m.t.hich

Parasti manam vakaram ir skaidrs scenārijs: darbs, mājas, vēl kāds darbs, jo savā profesijā esmu elektriķis un vienmēr atrodas kāds ""sīkums"", kas jāpielabo. Bet tā otrdiena bija savādāka. Aiz loga lija tāds nelabvēlīgs lietus, kas liek aizmirst par jebkādām iziešanām. Es sēdēju uz dīvāna, dzēru kafiju un mēģināju saprast, ko iesākt ar tukšo vakaru. Nav tā, ka es būtu super sabiedrisks cilvēks, bet arī sēdēt un skatīties griestos man nav pa prātam. Un tad es atcerējos, ka draugs kādreiz minēja tādu platformu kā vovada. Viņš stāstīja, ka tas esot kaut kas starp spēli un izklaidi, kur var nedaudz pamēģināt veiksmi. Man nekad nav bijusi īpaša vēlme azartspēlēs, bet šajā brīdī, ar lietus skaņu aiz loga, tas izklausījās pēc labas idejas.

Sāku ar visvienkāršāko - reģistrējos, sapratu, ka interfeiss ir diezgan draudzīgs, pat tādam jaunpienācējam kā es. Sākumā likās, ka viss ir pārāk sarežģīti, bet pēc piecām minūtēm es jau sapratu, kuri taustiņi ko dara. Ieminējos par to arī draugam, kurš man teica: ""Nu, mēģini, tikai neieķeries. Vari izklaidēties, bet ne vairāk."" Viņa vārdi kaut kādā veidā norima, bet interese palika. Ieliku nelielu summu – tikai to, ko varēju atļauties zaudēt. Nevis tāpēc, ka man būtu lieka nauda, bet gan tāpēc, ka saprotu: tā ir izklaide, nevis ienākumu avots.

Un te sākas tas, ko es saucu par sīkās laimes mirkli. Es negaidīju džekpotu, prātīgi sāku ar mazām likmēm. Pēc pāris griezieniem, kuri nesniedza neko īpašu, pēkšņi uz ekrāna parādījās tāda kombinācija, ka mana kafija gandrīz izlija. Summa nebija astronomiska – kaut kādi 40 eiro no desmit ieliktiem. Bet tās sajūtas vērtības dēļ tas bija kā uzvara. Es smējos pats sev, jo nekad neesmu bijis azartisks cilvēks. Bet šeit, savā dzīvojamajā istabā, ar lietu aiz loga, es jutu, kā pulsācija kļūst straujāka. Un tas ir tas, kas apbūra – nevis nauda, bet pats process, sajūta, ka Tu ietekmē notikumus, kaut arī saproti, ka viss ir nejaušība.

Starp citu, par vovada es atcerējos vairāk nekā par jebkuru citu līdzīgu lapu, jo tā piedāvāja daudz dažādu spēļu, un varēja pārslēgties no vienas uz otru bez liekām reģistrācijām. Man patika, ka viss ir vienkārši un saprotami – nevajag lasīt burtus ar ""noteikumiem, kas atbaida"". Protams, mazas likmes nozīmēja, ka jebkurš grieziens ir ātrs, bet tas tikai piešķīra dinamiku. Pagāja vēl pusstunda, es izmēģināju kādu spēli ar augļiem, tad kaut ko ar senlaicīgu tematiku. Liela daļa griezienu bija tukši, bet pēkšņi uzradās vēl viena mazā uzvara – apmēram piecpadsmit eiro. Es atkal sajutu to bērnišķīgo prieku. Arī zaudēju, protams – nevar būt, ka vienmēr laimējas. Bet es izvirzīju sev skaidru robežu: kad beidzas noteiktā summa, es beidzu. Un es to izdarīju.

Interesanti, ka šī pieredze man palika prātā nevis kā veiksmes stāsts, bet gan kā atgādinājums par to, ka dzīvē ir jāatrod mazi prieciņi. Vēlāk tajā pašā nedēļā es atkal atvēru vovada un nodomāju: ""Kāpēc gan nepaminēt kādu jaunu spēli?"" Es sapratu, ka manis paša attieksme mainījās. Agrāk es vispār nesapratu cilvēkus, kuri spēlē, domāju, ka tie vienkārši met naudu vējā. Bet tagad es redzu, ka tā var būt lieliska atpūta no ikdienas rutīnas, ja vien tu kontrolē sevi. Varbūt izklausās banalitāti, bet es iemācījos labāk izjust savas emocijas. Kad zaudēju, man nav tā depresīvā sajūta, jo es to uztveru kā maksu par piedzīvojumu. Kad laimēju, pat mazumiņu, es jūtos kā bērns, kurš atradis sīknaudu ziemas mētelī. Un tas spēj uzmundrināt pat pelēkā darba dienā.

Es saprotu, ka kāds var pateikt: ""Kāpēc tu tā reklamē?"" Bet es negrasos nevienu pierunāt sākt spēlēt. Es tikai dalos ar savu pieredzi, jo man šķiet, ka mēs pārāk bieži koncentrējamies uz melnajiem scenārijiem un aizmirstam, ka pasaulē ir arī gaišā puse. Protams, ir svarīgi, lai vienmēr būtu saprātīga robeža. Man tā ir – nekad neiemaksāju vairāk kā X eiro mēnesī. Un, ja šī summa ir nodzīvota, es vienkārši aizveru portālu un eju lasīt grāmatu. Ar šo pieeju es atklāju, ka azartspēles nevis sūc naudu, bet... nu, kā lai saka... kļūst par nelielu vasaras lietutiņu sīkā prieka dārzā. Viss nostājas savās vietās, kad tu saproti, ka spēlē nevis tāpēc, lai nopelnītu, bet gan lai izklaidētos. Un tas palīdz novērtēt pat mazas lietas, piemēram, to, ka tu varo atļauties šādu greznību.

Visvairāk pārsteidza tas, ka vovada man kaut kādā veidā samazināja stresa līmeni. Jā, izklausās dīvaini, bet šīs neintensīvās darbības, sīkās kombinācijas un spēles gaitas novērš uzmanību no nemitīgajām, nopietnajām problēmām. Darbā kādreiz ir tik daudz visu, ka smadzenes gatavas pārkarst. Bet 20 minūtes, kas pavadītas ar kādu vienkāršu slotiņu vai kāršu spēli, ir kā meditatīvs pārtraukums. Tas nav obligāti sasniegt kaut ko lielu. Mani personīgi apmierina pat tikai pati procesuāli jautrā daba. Es par to pastāstīju savam kolēģim – viņš pasmēja, bet pēc nedēļas teica, ka arī mēģinājis vovada, lai gan viņš runāja par k