Noticias:

Estimados profesores, junto con saludar y esperando que se encuentren bien, quisiera recordarles que para este viernes 23 de mayo se reprogramó la actividad del día del alumno. Para los estudiantes de educación media, las actividades serán en la cancha de Maipo con las actividades enviadas por la docente Génesis.

En el caso de educación básica, se mantienen las actividades enviadas, las cuales se llevarán a cabo dentro del colegio.

Se solicita revisar la planificación enviada por la docente Génesis anteriormente y por el docente Matías.

Desde ya muchas gracias.

Menú Principal

Yağışlı gecənin sürprizi

Iniciado por choetmoa.m.t.hich, Ago 03, 2026, 11:07 AM

Tema anterior - Siguiente tema

choetmoa.m.t.hich

Mən orta məktəbdə ədəbiyyat müəllimiyəm. Gündüzləri dərs deyirəm, axşamları isə şagirdlərin yazılarını yoxlayıram. Sakit, nizamlı həyatım var. Amma bir gün bu sakitlik bir qəribə hadisə ilə pozuldu və bu hadisə mənə gözlənilməz bir sevinc bəxş etdi.

Dekabrın əvvəli idi. Yağış səhərdən yağırdı, hava qaranlıq, ev isə soyuq idi. Mən çay dəmləyib, liftdəki qonşumla qarşılaşdığımızda məndə məhz o gün hansısa bir macəranın olacağına dair heç bir hiss yox idi. Amma tale bəzən ən gözlənilməz tərəfdən gəlir.

Dostum Rüfət o axşam mənə zəng etdi. Onun səsi qəribə dərəcədə həyəcanlı idi. ""Eşit, mən bir şey kəşf etmişəm. Telefonuna mostbet download apk yüklə və bircə dəfə cəhd elə. Darıxırsan da? Sadəcə əyləncə üçün, balaca məbləğlə."" Əvvəlcə bu fikir mənə yad gəldi. Müəllim kimi, mən həmişə tələbələrə məsuliyyətli davranışı aşılayıram. Amma Rüfətin həmin günü təsadüfən dediyi sözlər məndə maraq oyatdı. O, ""mostbet download apk"" ifadəsini elə təbii, elə rahat dedi ki, sanki bu, gündəlik həyatın bir parçası idi.

Yataq otağına keçdim, köhnə planşetimi götürdüm və düşündüm: nə var ki? Axı insana bəzən adi gündəlikdən qaçmaq üçün kiçik bir macəra lazımdır. Mən mostbet download apk linkini axtarıb tapdım və quraşdırdım. İnterfeysi sadə və rəngarəng idi. Həmin an ürəyimdə qəribə bir istilik hiss etdim – özümü yeniyetməlik illərimdəki kimi hiss edirdim. Bu, sadəcə oyun deyil, özünü sınamaq idi.

İlk təcrübəm maraqlı oldu. Kiçik bir məbləğ, bir neçə döngə – bütün bunlar mənə uşaqlıqda cibimdəki pulu oyuncaqlara xərcləməyi xatırladırdı, amma bu dəfə ağıllı davranmalıydım. Mən büdcəmi dəqiq müəyyənləşdirdim, sadəcə yüksək ehtimallı oyunları seçməyə çalışdım. Axşam saatları beləcə keçdi. Birdən ekranda xoş bir animasiya göründü və mən kiçik bir məbləğ qazandım. Balaca, amma qürurverici idi. Sonra başqa bir balaca qazanc, daha sonra biri də. Bu zaman mən qərar verdim ki, dayanım. Çünki ""yaxşı vaxt bitməlidir"", elə deyilmi?

Həmin gecə mən yatarkən gülümsəyirdim. Sadəcə ona görə ki, özümü sınaqdan keçirdim. Ən əsası – bu təcrübə mənə öz həyatımı, seçimlərimi başqa cür görməyə kömək etdi. Yuxuda belə gözləmirdim ki, bir oyun proqramı mənə bu qədər güclü hisslər yaşadacaq.

Bir neçə gün sonra mən bu təcrübəni sinif yoldaşlarım və dostlarımla bölüşdüm. Bəziləri mənə güldü, bəziləri də maraqlandı. Mən onlara dedim ki, əsas məsələ öz həddini bilməkdir. mostbet download apk mənə yalnız bir oyun yox, həm də özünü idarə etməyin vacibliyini xatırlatdı. Təəccüblüdür ki, müəllim olaraq mən bu dərsi şagirdlərə öyrədirəm, amma özüm yalnız bu gün tam hiss etdim.

Mən indi də bəzən həmin proqramı açıram. Amma həmişə eyni qaydaya əməl edirəm: müəyyən məbləğ, müəyyən vaxt və sonra mütləq dayan. Bu mənim üçün bir növ meditasiyaya çevrildi. Təklikdə çay içmək, musiqini açmaq və yavaş-yavaş oyuna baxmaq – bu, gündəlik stressdən qurtulmağın ən gözəl yolu oldu.

Nəyə görə bu təcrübəni paylaşıram? Çünki bir çox insan qorxu ilə yaşayır. Onları deyirlər ki, onlayn oyunlar ""təhlükəlidir"", ""vaxt itkisidir"". Bəli, hər şeydə olduğu kimi, burada da hüdudlar lazımdır. Amma qısa müddətli əyləncə və xoş hisslər heç də pis deyil. Mən bu müddətdə həm də özümü daha yaxşı tanıdım. Məsələn, mən heç vaxt bilmirdim ki, müəllimlər də risk etməyi sevir. Mən heç vaxt bilmirdim ki, kiçik qazanclar böyük sevinc gətirə bilər.

Yağışlı o dekabr axşamı mənə çox şey öyrətdi. Bəlkə də bu, sadəcə bir oyun idi. Amma mənim üçün o, bir fürsət idi – öz gündəlik həyatdan bir anlıq ayrılmaq, yeni bir şey sınamaq və ən əsası, özünə gülümsəmək üçün bir səbəb tapmaq. Günlərdir ağlımda bu fikir var: həyatda hər şey ciddiyə alınmamalıdır. Bəzən kiçik qumar, bəzən təsadüfi seçim, bəzən də yalnız bir axşam sizi uzun müddət xoşbəxt edə bilər.

İndi, bu sətirləri yazarkən, mən yenə o xoş hissi xatırlayıram. Həmin isti inam, həmin maraqlı həyəcan. Mən özümə dedim: davam elə, həyat rənglidir və hər gün yeni macəra üçün fürsətdir. Sadəcə həmişə öz ürəyinə qulaq as və həddini bil. Məhz bu balaca təcrübə mənə bu sadə həqiqəti xatırlatdı. Və mən çox şadam ki, o yağışlı gecədə Rüfətin zənginə cavab verdim. Çünki bəzən böyük sevinclər ən kiçik gözlənilməz təsadüflərdən başlayır.