Noticias:

Estimados/as.

Esperando se encuentren bien, informo que a contar de hoy comienzan los trabajos de mejoramiento de la futura sala de Convivencia Educativa, razón por la cual está autorizado el ingreso a personal específicamente acreditado, quienes estarán ubicados principalmente dentro de dicha sala.

Además se me informa que el trabajo tendrá una duración de 6 días hábiles, por lo que es muy probable que tengamos períodos en que se sientan ruidos propios de las labores que desempeñarán, esto afectaría principalmente a las salas del entorno: 5° y 6° básicos, sala enlaces y dirección; por lo cual, pido a los docentes, funcionarios y a nuestros estudiantes, paciencia en ese sentido.

También comunicar que se están haciendo trabajos de despeje y habilitación de espacio (bodega) para guardar los materiales de Educación Física (cerca del portón de buses).

Con estas intervenciones, se logrará concretar la utilización de dos espacios esperados por nuestra comunidad: una sala para PIE y otra para la implementación inicial de sala de laboratorio y arte (compartida para ambas áreas por el momento).

Esperando tengan una buena semana, les saluda cordialmente:

Mavelyn Silva Carvajal
Directora (s)
Colegio de Maipo

Menú Principal

Poslední spin před zavíračkou

Iniciado por choetmoa.m.t.hich, May 02, 2026, 07:56 AM

Tema anterior - Siguiente tema

choetmoa.m.t.hich

Bylo půl jedenácté večer, když mi došlo, že zítřejší prezentaci nemám hotovou.

Seděl jsem v obýváku, na klíně notebook, vedle mě vychladlé kafe a tři otevřené energetické nápoje. Měl jsem na to celý týden. Místo toho jsem prokrastinoval jako vždycky. Nejdřív YouTube. Pak Facebook. Pak hloubání o smyslu života.

A najednou byl čtvrtek večer a já měl za sebou přesně dvě prázdný slidíky.

Řekl jsem si – dám tomu hodinu. Pak jdu spát. A ráno to dodělám.

Samozřejmě že po deseti minutách jsem zíral z okna a přemýšlel, jak chutná kari v Thajsku. To fakt nejde. Mozek mi plaval někde úplně jinde. Byl jsem unavenej, ale zároveň nateklej z toho kofeinu. Nejhorší kombinace.

Omylem jsem otevřel kartu, kterou jsem měl schovanou za záložkami už půl roku. Jeden web, kde jsem si kdysi založil účet, když mě to poprvé chytlo. Od té doby jsem tam nebyl. Ale ta stránka byla pořád přihlášená. Jako by na mě čekala.

Proč ne, řekl jsem si. Stejně z tý prezentace dneska nic nebude.

Prvních pár spinů bylo takových ospalých. Ňáký drobný výhry sem, prohry tam. Nic, co by mě donutilo zvednout obočí. A pak mi naskočila notifikace. Někde v rohu obrazovky blikala malá zelená ikonka.

"Máš k dispozici roztočení zdarma v kasinu LTC."

Jo, to jsem zapomněl. Když jsem se tenkrát registroval, dostal jsem nějaký uvítací balíček. A ty free spiny na mě čekaly celou tu dobu. Šest měsíců. Jako zapomenutý dárek pod stromečkem.

Kliknul jsem na to.

Začalo to pomalinku. Točily se mi tři válce, žádná složitost. Normální ovocáky. Třešně, citróny, melouny. Válce se točily a já u toho přemýšlel, jestli si mám vzít ještě jedno kafe, nebo radši jít spát.

Prvních deset spinů nic. Druhých deset taky ne.

Začal jsem to nazývat ztraceným bonusem. Prostě jednou za čas to tak je. Někdy se trefíš, někdy ne. Už jsem to chtěl zavřít, když mě napadlo – vydrž do konce. Doufám, že těch free spinů bylo padesát. Nevěřil jsem tomu, ale říkal jsem si, že už jsem se prokousal přes třicet, tak co zbývá.

Čtyřicátý první spin.

Najednou se zastavil čas. Všechny tři válce ukazovaly stejný symbol. Divnej, jaký jsem tam předtím neviděl. Zlatá sedmička. A pak se kolem ní začaly rozsvěcet další věci. Celá obrazovka zezelenala. Začaly hrát fanfáry, který jsem v životě neslyšel. Číslo na displeji letělo nahoru.

Nejdřív pět tisíc. Pak deset. Pak patnáct.

Zadýchal jsem se. Doslova. Seděl jsem, svíral myš a čuměl na ten displej jako tele na nový vrata. A ta částka pořád rostla. Zastavila se na jednadvaceti tisících osm stech korunách.

Ne. To nemůže být.

Zavřel jsem oči. Otevřel. Pořád to tam bylo. To číslo, který jsem nikdy předtím na žádným svým účtě neviděl.

Vstal jsem od stolu. Prošel se po bytě. Vrátil se. Štípl se do ruky. Byl jsem vzhůru.

Zkusil jsem ještě pár spinů z těch zbývajících. Už to bylo jedno. Hlavní výhra padla. A já seděl ve tři čtvrtě na jedenáct v noci, měl za sebou dvě hodiny marného pokusu o práci, a najednou jsem držel víc peněz, než kolik jsem vydělal za posledních čtrnáct dní.

Prezentaci jsem ten večer nedodělal. Samozřejmě že ne. Radši jsem napsal kamarádovi Martinovi, kterej je taky hráč. Poslal jsem mu screenshot. Jeho odpověď byla jednoduchá: "Ty vole. A tys říkal, že se to nevyplatí."

Druhej den ráno jsem vstal v pět. Dodělal tu prezentaci za dvě hodiny. V práci mě za ni pochválili. Nikdo nevěděl, že jsem ji psal s kocovinou z adrenalinu a s hlavou jinde.

Co jsem s těma penězma udělal? Část jsem nechal na účtě, protože mě to chytlo. Část jsem vybral. Koupil jsem si novej monitor k počítači. A zbytek dal na dovolenou, kterou jsme s přítelkyní plánovali už půl roku.

Nejvíc mi ale utkvěl ten pocit. Ta chvíle, kdy čekáš, že nic nepřijde. Když už ztrácíš naději. A pak to přijde z ničeho. Jako blesk z čistýho nebe. Nebo spíš jako poslední kapka, která přeteče pohár.

Dodnes si říkám – co kdybych to zavřel o deset spinů dřív? Co kdybych se na to vykašlal, jako jsem se vykašlal na tu prezentaci? Nikdy bych to nezažil.

Nikdy nevíš, kterej spin je ten správnej. Ale když už do toho jdeš, jdi do konce.

A když mě dneska někdo zeptá, kde se to stalo, říkám jim jedno. Roztočení zdarma v kasinu LTC mi změnilo pohled na to, co znamená štěstí. Není to o tom mít kliku. Je to o tom být u toho, když kliknutí přijde.

A někdy to přijde přesně ve chvíli, kdy už to nejvíc nečekáš. Třeba ve čtvrtek večer, s vychladlým kafem a třemi energťáky v sobě. A s prezentací, která stejně počká do rána.